مهندسان با الهام از نيش پشه موفق به ساخت سوزن ميكروسكوپي بدون درد شدهاند.
مهندسان هندي و ژاپني يك «ميكروسوزن» طراحي كردهاند كه از روشي كه پشه ماده براي خون مكيدن به كار ميبرد، تقليد ميكند و وقتي وارد پوست ميشود هيچ دردي ايجاد نميكند.
بر خلاف باور عمومي، نيش پشه آسيبي به قرباني وارد نميكند، بلكه بزاق ضد انعقاد حشره است كه براي جلوگيري از لخته شدن خون وارد بدن شده و باعث بروز درد و التهاب ميشود.
اين ميكرو سوزن زيستي جديد از سوي سومان چاكرابورتي، پژوهشگر موسسه فنآوري هند در خاراگپور و كازويوشي ستوچيا محقق دانشگاه توكاي در ژاپن طراحي شده است.
پشه ماده با بي حس كردن و آرام كردن ماهيچههايي خاص، خون را ميمكد. در اين روش يك سيستم مكش ايجاد ميشود كه منجر به جاري شدن خون به داخل دهان حشره ميشود.
در درون سوزن جديد عمل مكيدن توسط يك پمپ ميكروالكترومكانيكي انجام ميگيرد.
قطر داخلي سوزن جديد، حدود 25 ميكرون و قطر خارجي آن 60 ميكرون است كه تقريبا به همان اندازه دهان پشه است كه در اين عمل نقش دارد.
اندازه سوزن و سيستم عملكرد آن به روش مكيدن باعث ميشود كه دردناك نباشد.
قطر خارجي سوزنهاي عادي سرنگها حدود 900 ميكرون است.
به گزارش ايسنا، برخلاف ميكروسوزنهاي قديمي تر كه از دي اكسيد سيليسيوم ساخته ميشوند، اين ميكروسوزن جديد از آلياژهاي كمتر تيتانيوم ساخته ميشود. به اين ترتيب، خطر شكستن سوزن حين تزريق به ميزان قابل توجهي كاهش پيدا ميكند.
اين سوزن همچنين آنقدر محكم است كه بتواند تا عمق سه ميليمتري به درون پوست نفوذ كند و به ديواره رگهاي خوني رسيده و بتواند در هر ثانيه 5 ميكروليتر از خون را خارج كند.
اين ميزان براي اندازهگيري ميزان قند خون در بيماران ديابتي با استفاده از يك حسگر گلوكزي كه قابل نصب به سوزن است، كافي است.